Вівторок, 16.04.2024, 19:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Духовики-естрадники КУКіМ
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » Test forum » СТИПЕНДІЯ (Чи потрібна студенту стипендія?)
СТИПЕНДІЯ
vib-k:devДата: Середа, 02.03.2011, 10:53 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Администраторы
Повідомлень: 7
Статус: Offline
Студрада при МОН України готова залишити студентів без стипендій

Члени Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки, молоді і спорту України погодилися з пропозицією Міносвіти виплачувати стипендію лише студентам-пільговикам, а також у вигляді академічного заохочення.

ХХII колегія Всеукраїнської студентської ради при Міносвіти проходила у Києві 25-26 лютого. У ній брали участь перший заступник міністра освіти Євгеній Суліма, ректор Київського національного університету ім. Шевченка (КНУ) Леонід Губернський, а також близько 50 лідерів студентського самоврядування зі всіх регіонів України.

На початку засідання Суліма запропонував обговорити питання виплат стипендій.

"Вважаю недоцільними розмови про підвищення стипендії. Спочатку потрібно визначитися, що таке стипендія: соціальна виплата всім студентам або мотивація кращих студентів, як у ВНЗ Європи", - сказав він.

Суліму підтримав голова Молодіжної незалежної профспілки Антон Дмітрієв.

"Шановні студенти, а чому держава взагалі повинна платити стипендії в умовах кризи? Давайте понизимо стипендії та переглянемо навчальні плани, щоб дати можливість студентам самим працювати!", - запропонував він.

Зі всіх присутніх проти виступив лише студент другого курсу магістрату Київського національного університету ім. Тараса Шевченка (КНУ) Олександр Шабелюк.

"Студент не повинен працювати, а повинен вчитися, а державі слід забезпечити йому для цього всі умови", - сказав він.

"Але ви ж не заперечуєте, щоб держава підтримувала обдаровану молодь?", - запитав Суліма і, не діждавшись відповіді, запропонував виплачувати стипендію лише пільговикам, наприклад студентам з малозабезпечених сімей, а також як заохочення за наукові досягнення.

Суліма закликав студентів вносити конструктивні пропозиції по механізму розрахунку стипендій і рекомендував направляти їх або в МОН, або ректорам ВНЗ.

Нагадаємо, Всеукраїнська студентська рада була створена 29 травня 2005 року як консультативно-дорадчий орган при Міносвіти. Головне завдання ради - забезпечення конструктивної взаємодії органів державної влади і місцевого самоврядування з органами студентського самоврядування ВНЗ України.

Розмір щомісячної стипендії студентів-бюджетників складає в профтехучилищах 200 грн, у ВНЗ I-II рівня акредитації - 400 грн, у ВНЗ III-IV рівня акредитації - 530 грн. Студенти-пільговики, зокрема діти-сироти і позбавлені батьківської опіки, отримують стипендію у розмірі 550 грн в профтехучилищах і 1160 грн у ВНЗ. deal shock shock wink

 
Форум » Test category » Test forum » СТИПЕНДІЯ (Чи потрібна студенту стипендія?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Форма входу
Наші викладачі
Block title
Духовий оркестр
Брати Дорошенки
Ганна Павленко
Духовий оркестр
Block title
Block content
2 курс 2011
З ДНЕМ СТУДЕНТА
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Освітній портал
talschool-music Сервер поздоровлень, побажань та привітань Українська вільна бібліотека, безкоштовна електронна бібліотека онлайн
Рефераты -->
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46
Статистика
Користувачі

Copyright MyCorp © 2024